S3py

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

Po tem, ko so organizatorji UWCT Kreta, tri dnevno etapno kolesarsko dirko, ki naj bi štela kot ena izmed  kvalifikacijskih tekem za amatersko svetovno prvenstvo, ki bo jeseni v Ljubljani,  že odpovedali, so s pomočjo UCI-ja le uspeli zbrati potrebna sredstva za izvedbo prireditve.  

Podobno kot na Kreti, so se finančnimi težavami pri organizaciji spopadali prireditelji UWCT kvalifikacijske tekme v Mehiki, ki pa so jo na žalost morali odpovedati, ko se je glavni sponzor umaknil iz organizacije.

.

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

Grafična predstavitev treh vzponov, ki so se letos prvič pojavili v koledarju PSLO.

Vzpon na Katarino, Vzpon na Golte in pa Lenarški kronometer. Prva dva sta najbrž malo bolj znana, vzpon, oz. kronometer, na Sv. Lenart pa mogoče malo manj.

Lepe dneve sem izkoristil za ogled vseh treh klancev.  Tako da je tukajle krajši opis vseh treh tras. Grafični prikaz sem naredil s pomočjo višin, ki jih je pokazal moj Garmin, tako da niso čisto identične z višinami, ki jih boste našli na kakšnih boljših zemljevidih.

Vsak vzpon ima dva grafični prikaza. Eden malo bolj vizualen, kjer se na hitro razbere kje so strmejši deli, in eden vzet iz WKO+, kjer se da razbrati strmejše dele iz grafa hitrosti in kadence.

Vzpon na Katarino bo potekal iz smeri Sore.  Začetnih nekaj kilometrov se cesta rahlo vzdiguje (približno 2%). Prve tri kilometre in pol je dokaj slaba cestna podlaga, tako da bo potrebno kar veliko pozornosti na to kaj počenjo kolesarji pred vami.

.

Ta mesec

Ni dogodkov