Deprecated: Return type of Twig\Node\Node::count() should either be compatible with Countable::count(): int, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home/prvaetap/public_html/libraries/gantry5/compat/vendor/twig/twig/src/Node/Node.php on line 213

Deprecated: Return type of Twig\Node\Node::getIterator() should either be compatible with IteratorAggregate::getIterator(): Traversable, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home/prvaetap/public_html/libraries/gantry5/compat/vendor/twig/twig/src/Node/Node.php on line 221
Prva Etapa - Kanarci 2014

Letos sem se odlocil za malo bolj aktivno preživljanje zimskega obdobja. Sprva sem imel v načrtu  popotovanje po južnem delu Italjanskega škornja, pa so me sodelavci prepričali, da naj se raje odpravim na Kanarce, ker naj bi bila to romarska pot vsakega bolj resnga kolesarja.

Nasvet se mi ni zdel napačen, posebaj ker sem ravno takrat zasledil tudi sporočilo na enem od kolesarskih forumov,  da se iščejo sopotniki za Kanarce. Hitro smo se domenili za vse potankosti našega aktivnega dopustvanja na Kanarske otoke in tako smo včeraj koncno docakali dan D.  

.

Iz Ljubljane nas je pot vodila v Bergamo, našega odskočišča do Kanarcev z nizkocenovnim ponudnikom Ryanair. Malo nas je skrbelo glede prtljage, zato smo izvedli večkratno tehtanje vseh kovčkov in prtljage, tako da bi imeli čim manj problemov pri chekingu.       

Sam sem izbral dodatno plačilo za 20kg kovček in športno opremo (30kg), na voljo sem imel še dodatnih 10kg za osebno prtljago, ki jo Ryanair ponuja brezplačno. Kljub vsemu nas je bilo vseh malo strah tehtanja, ampak je bil zgleda strah odveč, ker imajo malo višjo toleranco pri tehtanju kot v prospektih, tako da je tehtica na koncu celo pokazala malo manj kot bi morala.                  

Sam sicer nimam kakšnega silnega straha pred letenjem, ponavadi me je bolj strah, da ob toliko ljudeh na kupu na letališču in v zaprtih prostorih, ne bi staknil kakšnega prehlada.  Danes sem imel glede tega kar smolo, sedel sem namrec zraven osebka, ki je neprestano šmrkal. Tako da sem z muko odšteval ure in minute do postanka na Kanarcih. A let se je kar vlekel  in vlekel. Po slabih petih urah smo le pristali na Kanarcih, in ob toplih sončnih žarkih so se skrbi hitro razblinile.

V naslednjih dneh si bom najbrž najprej malo pobližje ogledal otok, potem bo pa že čas za kakšen bolj intenziven trening. 

Če koga zanimajo okvirni stroški:

  • letalska karta: 296€
  • prevoz LJ - Bergamo: 100 €
  • prevoz do hotela v Maspalomasu 10€
  • Bungalov za šest oseb; 283 € po osebi
  • hrana:???

s3py-kanarci-2014

 

Več slik na temle linku na Facebooku. Fotogalerijo bom poskušal sproti obnavljati. Mežika

lp

Uroš V.